De geschiedenis van Schellinkhout, periode 1990.

De tijdlijn van Schellinkhout van 1990.

1990
De blusgroep Schellinkhout krijgt de beschikking over een nieuwe brandweerauto. De dertien mannen van bevelvoerder Adriaan Hoogenboezem hebben hun zeventien jaar oude auto met aanhanger (bouwjaar 1973, kilometerstand 12.000 km) ingeruild voor een modern exemplaar.

De boerderij van de familie Sluis, Dorpsweg 151, wordt gesloopt.
De eerste twee foto's zijn opnamen uit omstreeks 1950. De derde foto van de stolpboerderij stamt uit de zestig van de vorige eeuw.
   

Anno 2010 pronkt op de bushaltes nabij perceel Dorpsweg 151 (rechts op de foto) nog steeds de naam: SLUIS.
 

Tijdens een voorjaarsstorm waaien er aan het noordeinde van het dorp een aantal grote bomen om. Een paar bomen vallen tegen de boerderij van de familie Wittenberg, Dorpsweg 3.
   

Steenzetters werken aan het herstel van de dijk tussen Wijdenes en Schellinkhout. Steen voor steen wordt het dijktalud aan de waterkant voorzien van een alles weerstaande bekleding.

april: Het dorpsbos wordt aangeplant. Kinderen van de basisschool helpen mee en planten ongeveer 100 iepen, essen en knotwilgen.

Thijs Chanowski (geb. 18 juni 1930) richt "MediaLab" op.
Professor M.M. (Thijs) Chanowski begint zijn carrière in de muziek en de schilderkunst. Hij wordt bekend als producent van televisie-kinderprogramma's zoals de Fabeltjeskrant (deze serie loopt van 1968 met diverse onderbrekingen tot 1 oktober 1978), Paulus de Boskabouter (circa 250 korte afleveringen; omstreeks 1974) en andere televisieproducties.

In 1979 maakt hij nog een serie van 42 afleveringen getiteld "Fabeltjeskrant voor de groten". Ook produceert en regisseert hij films als "Camping" en "De Paardentekenaar" (1983).
Hij werkt daarnaast als adviseur bij Philips aan de ontwikkeling van 's werelds eerste interactieve CD's in 1972.

    Het Medialab.

Na het winnen van verschillende prijzen voor film- en televisieproducties waarin nieuwe technologieën worden toegepast, besluit hij zich volledig te richten op de ontwikkeling van interactieve omgevingen. Chanowski heeft zich in de loop der jaren ontpopt als iemand die een geheel eigen licht op de digitale snelweg werpt.
   Twee maal Thijs Chanowski.

In 1990 richt Chanowski "MediaLab" op, waarvan hij technisch-directeur wordt. Het bedrijf legt zich toe op de kunst van het ontsluiten en het toegankelijk maken van digitaal opgeslagen informatie met zoek- en vindmachines. Thijs Chanowski is bijzonder hoogleraar Multi Media Interactie aan de Universiteit van Amsterdam.

11 oktober:
Martine Baas (geboren Schellinkhout op 14 juni 1969) trouwt met Lodewijk van de Woude. Op de foto poseert Martine in haar prachtige trouwjurk op de trap van het oude raadhuis.

___________________

naar begin van deze pagina
naar de eerstvolgende periode
terug naar de basispagina (home)

 G. Kazimier.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op (maand / dag / jaar / tijdstip) :