De geschiedenis van Schellinkhout, periode 1999.

De tijdlijn van Schellinkhout van 1999.

1999
Het echtpaar Bep en Piet Bakker stopt na 28 jaar met de exploitatie van het café/restaurant (annex snackbar) de Carroussel. Voordat Bakker destijds het pand koopt, heeft hij er met zijn ouders al twee jaar een noodcafé, nadat het "Het Wapen van Schellinkhout" in 1964 is afgebrand. Na de realisatie van het dorpshuis wordt Bakker de eerste beheerder van "De Dregt". Hij blijft dat minder dan een jaar, want volgens zijn zeggen kan hij zich daar niet ontplooien. In 1970 koopt hij het pand waarin het noodcafé gevestigd is geweest om er een café en een snackbar te vestigen. De dorpsgemeenschap is niet onverdeeld gelukkig met deze stap van Bakker, omdat hij een concurrent van het dorpshuis wordt. De naam "Carroussel" prijkt op een bordje. Deze naam is echter door de maker van het bord verkeerd geschreven. De juiste schrijfwijze moet zijn "Carrousel".
De eerste twee foto's zijn gemaakt bij de opening van de zaak. De gele ooievaar op de tweede foto (Engels: stork) heeft Bep, die bij "Stork" in Amsterdam werkt, gekregen van haar collega's.
   
Het pand, Havenweg 2, (waar ooit een gymnastieklokaal gevestigd is geweest) wordt nu verkocht en krijgt een woonbestemming.

Gretha Heijman is al vanaf de oprichting in 1974 (dus al 25 jaar) vrijwilligster van de bibliotheek in het dorp.


Een foto van de achterkant van het veehoudersbedrijf aan de Dorpsweg 52a van Wim Kooijman en Rensje Jannetje Donker (roepnaam Rijanne), geboren te Schellinkhout op 26 augustus 1930 en overleden te Hoorn op 7 juli 2005 (zie 2012).

 Sneeuw op de zomerdijk.

___________________

naar begin van deze pagina
naar het eerstvolgende jaar
terug naar de basispagina (home)

 G. Kazimier.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op (maand / dag / jaar / tijdstip) :